Föreläsare SSIL Utbildningsdagar 2024
-
Charlotta Donohue
UNIVERSITETSADJUNKT
Charlotta har en filosofie masterexamen i socialt arbete och en kandidatexamen i psykologi. Hon har en bakgrund av många års erfarenhet av att arbeta med barn, ungdomar och familj inom barn och ungdomspsykiatrin och socialtjänsten. Idag är hon verksam som adjunkt inom högskoleväsendet där hon undervisar och handleder blivande socionomer på socionomprogrammet. Hon är även aktiv som forskare där området är hedersrelaterat våld och förtryck.
-
Helena Bingham
LEGITIMERAD PSYKOLOG
Helena är legitimerad psykolog med både psykodynamisk (PDT) och kognitiv beteendeterapeutisk inriktning (KBT) samt specialiserad på djupgående terapeutisk behandling, men även ångest och stressrelaterade problem. Helena Bingham är också par- och relationsterapeut med fokus på kommunikation. Hon har mångårig erfarenhet inom rättspsykiatrin och av psykiatriskt behandlingsarbete samt är ofta anlitad som föreläsare inom ämnet personlighetssyndrom och då särskilt manipulativa och känslokalla personligheter med fokus på narcissism och psykopati.
-
Sanna Knutsson
ADVOKAT
Sanna Knutsson är en erfaren advokat som specialiserat sig på brottmål och vårdnadstvister där våld är inblandat. Hon delar insikter om de komplexa utmaningarna i sitt arbete, särskilt när det gäller att företräda brottsoffer och navigera i vårdnadsmål där våld förekommer. Knutsson betonar de svårigheter som uppstår när domstolar måste väga föräldrars rättigheter mot barnets bästa och säkerhet.
-
Mehdi Adnan Mossa
OPERATIV CHEF AVHOPPARVERKSAMHET
Mehdi arbetar som operativ chef på avhopparverksamhet i processteamet, familjebehandlare inom socialtjänsten och föreläsare. Mehdis spetskompetens är missbruk och kriminalitet där både egna erfarenheter och hans yrkesroll ligger till grund till hans kunskap och erfarenheter.
-
Evin Cetin
ADVOKAT & FÖRFATTARE
I sitt jobb som advokat har Evin Cetin mött såväl offren som förövarna i det gängvåld som skakat om vårt svenska samhälle. I sin bok ”Mitt ibland oss” träffade hon huvudpersonerna själva: dem som beställer morden, dem som lever med ett pris på sitt huvud och dem som rekryterar narkotikans barnsoldater.
-
Daniel Johnsson
POLIS
Daniel Johnsson är kommunpolis på Hisingen med huvudansvar för strategisk samverkan och Bf-frågor.
Han är även samordnare för diverse brottsförebyggande verksamheter som bland annat:
-PAR (Polis Ambulans Räddningtjänsten)
-MBU (Människan bakom uniformen)
-
Tomas Aggebrandt
POLIS
Tomas Aggebrandt är områdespolis i södra Malmö med ansvar för tidigt förebyggande arbete i särskilt utsatt område.
-
Daniel Mårtensson
POLIS
Daniel Mårtensson är kommunpolis på lokalpolisområde norr i Malmö och arbetar bland annat som koordinator i GVI (sluta skjut) verksamheten som bedrivs i Malmö.
-
John Norberg
POLIS
John har arbetat som polis i 10 år, 7 år som utryckningspolis, 2 år som områdespolis och just nu är han verksam som kommunpolis för Sigtuna kommun.
-
Agneta Björck
FÖRELÄSARE OCH UTBILDARE
Agneta är sjuksköterska med lång erfarenhet av beroendevård, psykiatri och neuropsykiatri från vaggan till graven. Nu arbetar hon som föreläsare, handledare och utbildare på konferenser, högskola, kommuner, regioner och privata utförare. Agneta är också utbildare på yrkeshögskolan inom funktionsnedsättningar, samsjuklighet och våld i nära relationer.
-
Anna Planting Gyllenbåga
ORDKONSTNÄR OCH FÖRFATTARE
Anna Planting Gyllenbåga är ordkonstnär och författare med ADHD och Autism, som med grund i egna erfarenheter ger en inblick i hur utlämnad man kan känna sig i samtal med handläggare där det uppstår svåra samtal med stora öppna frågor. Anna har bland annat skrivit böckerna ”Ett A-barns betraktelser”, ”En vit liten strumpa” och ”Vardagsstöd 2: För personer med autism, ADHD och andra kognitiva funktionsnedsättningar” tillsammans med Anna Sjölund.
-
Anna Sjölund
BETEENDEVETARE,HANDLEDARE OCH FÖRFATTARE
Anna är en erfaren och engagerad pedagog med över 30 års erfarenhet av arbete med personer med autism och närliggande funktionsnedsättningar. Hon har arbetat inom en mängd olika verksamheter, bland annat boende, daglig verksamhet, övergångsboende, behandlingshem och korttidsverksamhet. Hon har också arbetat som projektledare, handledare och ombudsman inom Autism- och Aspergerförbundet. Annas arbete har präglats av ett starkt fokus på att skapa en meningsfull och inkluderande vardag för personer med autism. Hon har också varit en drivande kraft i utvecklingen av autismspecifik kompetens.
År 2014 belönades Anna med Autism- och Aspergerförbundets utmärkelse ”Årets pusselbit” för sitt arbete med att sprida autismspecifik kompetens.
-
Camilla Waltersson Grönvall
SOCIALTJÄNSTMINISTER
Socaltjänstminister Camilla Waltersson Grönvall medverkar på Dagen för Skyddat Boende och pratar om den nya socialtjänstlagen, vadden innebär för yreksverksamma och besvarar fågor från publiken.
-
Sara Skoog Waller
UNIVERSITETSLEKTOR, FILOSOFIE DOKTOR I PSYKOLOGI
Sara Skoog Waller, fil.dr i psykologi, är en forskare som specialiserat sig på könsrelaterat våld. Hon undersöker och föreläser om metoder för att motverka och förebygga upprepat våld i nära relationer, särskilt det våld som fortsätter efter separation. Sara betonar vikten av samhällets ansvar i att begränsa förövares möjligheter att fortsätta utöva våld och makt efter separationen.
-
Markus Antonsson
POLISINSPEKTÖR
Markus har över 20 års erfarenhet som polis och arbetar just nu på BOPS (Brottsoffer och personssäkerhetssektionen) på Polismyndigheten. Han driver vid sidan om sin anställning egen verksamhet med föreläsningar, utbildningar och rådgivning inom trygghet, säkerhet och mäns våld mot kvinnor. I sitt polisarbete hanterar han många ärenden som är direkt kopplade till nätverksrelaterad brottslighet men det är framförallt genom sitt gedigna och mångåriga arbete med IGOR-projektet som Markus fått sin kunskap samt idéer till hur samhället kan fånga upp och stötta unga killar för att de inte ska hamna i kriminellt leverne.
-
Torbjörn Forkby
SOCIONOM & PROFESSOR
Torbjörn är socionom och professor i socialt arbete vid Linnéuniversitetet. Han studerar hur barn och unga hanterar utmanande livssituationer och vad samhället kan göra för att ge dem stöd och främja en positiv utveckling i ett tidigt skede.
-
Anna Hedlund
FORSKARE
Anna Hedlund är forskare i socialantropologi och universitetslektor i mänskliga rättigheter vid Göteborgs Universitet. Hon är för närvarande aktuell med ett forskningsprojekt om gängkriminalitet och skjutvapenvåld och ett projekt om avhoppare och avhopparverksamhet.
-
Erika Gyllenswärd
VERKSAMHETSUTVECKLARE VID NOA
Erika Gyllenswärd är verksamhetsutvecklare brott i nära relationer, vid Utveckling av brottsbekämpning (UB) Väst, Nationella Operativa Avdelningen (Noa) samt leder ett regeringsuppdrag om kompetenshöjning inom Polismyndigheten. Erika har arbetat som polis i 30 år, samt på ett kommunalt skyddat boende i Norge. Här finns ett oerhört stort engagemang inom mäns våld mot kvinnor och våld i nära relationer, vilket har funnits genom hela yrkeslivet.
-
Susanne Strand
DOCENT I KRIMINOLOGI
Susanne redovisar vad forskningen säger i arbetet med att undersöka, utreda och analysera förebyggande arbete av våld i nära relation med den tillämpade kriminologin som bas. Hon bedriver stora delar av sin forskning tillsammans med socialtjänsten och polisen, vad avser deras arbete med riskbedömning och riskhantering.
-
Carl
TIDIGARE LIVVAKT
I sitt tidigare arbete som livvakt utsattes Carl för en attack där han blev skjuten i båda benen och fick frätande syra i ansiktet. Idag jobbar han med skyddsplaceringar, och kommer att föreläsa om säkerhetsaspekter för socialtjänsten att ta hänsyn till vid placeringar inom skydd. Vad bör man tänka på, och vilka risker finns?